Pilaf er en risret, eller tilbehør, der oprindeligt kommer
fra Sydasien, Tyrkiet og Persien. Retten bliver tilberedt af langkornede ris
kogt i krydret fond i en gryde eller pande.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
1 spsk olie
1 løg
250 g (ca. 3 dl) langkornede ris
6 dl vand eller bouillon
50 g (1 dl) rosiner
50 g (godt 1 dl) valnødder
1 laurbærblad
salt og peber fra kværn
1 tsk paprika edelsüss
*
1. Varm olien i en tykbundet gryde.
Hak løget og svits det i olien 2-3 min.
Kom risene ved og rør godt om.
Tilsæt letsaltet vand eller bouillon og bring det i kog.
Kom rosiner, nødder og laurbærblad ved.
2. Skru ned for varmen, læg låg på og lad risene simre i 12
min.
Tag gryden fra varmen og lad det stå med låg på i andre 12
min.
3. Skil risene med to gafler og smag til med peber og
paprika.
Især godt til svinekød.