En vegetarisk alt-i-et ret, som er fyldt med urter, hvidløg,
tomater og reven citronskal.
• Retten indeholder A-, B-, og B12-vitamin •
Anvend råris, for at få flere fibre.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 50 min. 6 Portioner
# Råvarer til Ris og tomat gratin
225 g hvide, langkornede ris
7 tomater
1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk olie
1 spsk tomatpuré
½ citron reven skal af
2 tsk tørret oregano
¼ tsk chilipulver
½ tsk salt
sort peber
3 æg
1 dl reven parmesanost
1 dl reven lagret ost
1 spsk smør eller margarine
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør et halvdybt ovnfast fad med fedtstof.
Kog risene til de er næsten møre, ca. 12 min. eller efter
pakkens anvisninger.
Lad risene dryppe af og hæld dem op i en stor skål.
2 Skold og flå tomaterne.
Halver dem, fjern kernerne og hak tomaternes frugtkød groft.
Pil og hak løget.
Pil og pres hvidløgene.
3 Opvarm olien på en teflonpande.
Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene er blanke, 3-4 min.
4 Tilsæt tomater, tomatpuré, citronskal, oregano,
chilipulver, salt og peber.
Steg i 3 min. og tilsæt risene.
Lad det køle noget af Pisk æggene sammen.
Rør æg og parmesanost i risblandingen.
5 Hæld blandingen i det ovnfaste fad og glat overfladen med
en ske.
Drys med ost og fordel fedtstoffet henover.
Bag i ovnen i 35 min, til blandingen er fast og overfladen
er gylden.
Tips & råd
Anvend rå ris for at øge fiber- indholdet. Kog risene efter
pak. kens anvisninger.
Råris er ubehandlede og har derfor ikke mistet
værdifulde stoffer.
Svampe giver en god smag. Tilsæt 100 g skivede champignon i
trin 3 og steg dem til de er møre.
Eller anvend østershatte eller
shiitakesvampe - anderledes men godt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 247 = kJ 1037
Kulhydrat 32 g Protein 14 g Fedt 7 g (26%) Fibre 2 g