Det gode ved denne opskrift er, at du ikke skal stå og røre rundt i risengrøden og være bange for at den brænder på, og så smager den rasende godt.
# Ingredienser
130 g grødris
1 l sødmælk
1 vaniljestang (undgå vaniljesukker)
75 g sukker
1 knsp salt
75-100 g smuttede mandler (+1 hel til evt mandelgave)
4 dl piskefløde
1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen
Varm ovnen op til 200°C
* Tilberedning
Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde.
Rør rundt hele tiden.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
Sæt låg på gryden og sæt den ind i ovnen i ½ time.
Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er.
Lad risengrøden køle helt af.
Fisk vaniljestangen op.
Hak mandlerne groft.
Pisk fløden indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med en kvalitets kirsebærsauce.