Dette er en meget enkel måde at lave denne klassiske ret på.
Nogle få ændringer gør at den tilberedes på kortere tid men med fuld smag.
Velsmagende.
• Skalotteløg indeholder meget fiber og praktisk taget ingen
kalorier.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min.
# Råvarer til Penne Napolitana
6 Portioner
375 g penne pasta
6 tomater
½ dl frisk basilikum
2 spsk tomatpuré
1 spsk balsamicovineddike
4-6 ansjosfileter (valgfrit)
8 skalotteløg
120 g sorte oliven uden sten
¼ tsk friskkværnet sort peber
purløg eller forårs løg til garnering
reven parmesanost
* Fremgangsmåde:
1 Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt lidt olie så
pastaen ikke klæber sammen.
Læg pastaen i og kog efter pakkens anvisninger.
Lad pastaen dryppe af
2Kør tomater, basilikum, tomatpuré, vineddike og ansjoser i
foodprocessoren, til det er en grovkornet masse.
Kør ikke massen for længe, for så bliver saucen for tynd.
3 Hæld pureen på en teflonpande.
Skiv skalotteløgene tyndt og kom dem i pureen sammen med
oliven og sort peber.
Bring det i kog og dæmp varmen.
Lad det simre i 10 min.
4 Fordel pastaen på tallerkener og hæld saucen ovenpå.
Garner med purløg.
Server med oliven, reven parmesanost og sort peber.
Tips & råd
Ansjoser kan købes på glas eller i dåse. Visse ansjoser er
stærkere end andre.
Ansjoser som er lagt i olie har oftest den mildeste smag.
Lav din egen fuldkornspasta ved at blande 10 dl
fuldkornsmel, 1 æg, 2 spsk olie og tilstrækkeligt med vand til at binde dejen.
MIKROOVNSTIPS
Læg pureen sammen med oliven, skalotteløg og peber i en
mikroegnet skål. Dæk med mikrofolie og varm på høj effekt i 5 min. Pastaen kan
også koges i mikroovn, men det tager lige så lang tid som på komfuret
PR. PORTION: Energi: Kcal 247 = kJ 1037
Kulhydrat 46 g Protein 9 g Fedt 3 g (11 %) Fibre 3 g