Prøv denne pastasalat med en nem og lækker opskrift på
tapenade af soltørrede tomater.
Opskriften på tapenade rækker til mere end, der skal bruges
til salaten, så gem resten på køl, og brug det i sandwich, til ost eller som
dip
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 20 min.
# Ingredienser
125 g fuldkornspasta, fx penne, skruer eller muslingeskaller
2 spsk pinjekerner
2 spsk oliven, sorte
50 g artiskokhjerter i lage
1 lille håndfuld basilikum, friske (evt.)
Tapenade:
250 g soltørrede tomater i olie
1 spsk solsikkekerner
1 fed hvidløg
1 spsk limesaft
1 tsk balsamicoeddike
1 nip sukker
salt og peber
*
Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i ca. 9-10 minutter,
og lad den dryppe og køle af i en sigte.
Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, indtil de bliver
gyldne.
Dræn artiskokhjerterne, og skær dem ud i kvarte.
Kom alle ingredienserne til tapanden op i en blender, inkl.
olien fra tomaterne.
Blend indtil den har en ensartet konsistens, og smag til med
salt, peber og limesaft.
Bland den afkølede pasta med ca. 2-3 spsk tomat-tapenade, og
vend det godt rundt.
Tilsæt hele oliven, artiskokhjerterne og til sidst
pinjekernerne.
Pynt evt. med friske basilikumblade