Nyd en skøn salat til aftensmad - det er let og lækkert og
kan varieres på utallige måder.
Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 15 min. 4 personer
# Ingredienser til Pastasalat med små
oksefrikadeller og gremolata:
Oksefrikadeller:
1 lille løg/rødløg
1 fed hvidløg
2 spsk. pinjekerner
1 bundt persille
2-3 stilke frisk oregano (eller 2 tsk tørret)
500 g hakket oksekød
salt og peber
1 æg
½-1 dl mælk
3 spsk rasp
1 spsk olie til stegning
Gremolata:
2-3 spsk hakket persille
1 fed hvidløg
1 økologisk citron
Pastasalat:
300 g kort pasta
250 g grønne bønner
1 spsk citronsaft
1 spsk balsamico
3 spsk olie
1 frisk chili
salt og peber
500 g solmodne tomater
*
Sådan laves Pastasalat
med små oksefrikadeller og gremolata:
Pil løg og hvidløgsfed og riv dem eller hak dem meget fint.
Rist pinjeker gyldne på en tør pande og hak dem.
Skyl persille og oregano og hak dem.
Tag 2-3 spsk hakket persille fra til gremolata.
Rør kødet med 1 tsk salt og rør alle de andre ingredienser
i.
Form farsen til 24-28 små runde frikadeller og læg dem i
køleskabet ½ times tid.
Gremolata: Bland persille, finthakket hvidløg og fintrevet
citronskal.
Kog pastaen efter pakkens anvisning og tilsæt de rensede
bønner de sidste 4 min. af kogetiden.
Hæld det hele i en sigte og skyl med koldt vand.
Pisk citronsaft, balsamico og olie sammen og krydr med
finthakket chili, salt og peber.
Vend pasta og bønner med dressingen.
Vask tomaterne, skær dem i både og vend dem i salaten.
Brun frikadellerne på en pande med olie, skru lidt ned og
steg dem i alt ca. 8 min.
Læg dem til afkøling.
Anret pastasalaten med frikadeller og drys med gremolata.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------