Lav denne delikate version af scampi som er helt uden smør.
Friske urter, citron og bouillon er nøglen til smag og lavt fedtindhold.
• Rejer har et meget lavt fedtindhold • Skaldyr indeholder
meget protein.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 7 min. 4 Portioner
# Råvarer til Middelhavspasta:
350 g spaghetti
450 g mellemstore rejer
2 fed hvidløg, finthakkede
½ dl hakket løg
½ dl hønsebouillon
2 spsk friskhakket persille, eller 2 tsk tørret
2 spsk friskhakket basilikum, eller 2 tsk tørret
2 spsk friskhakket koriander
½ tsk finthakket stærk chilifrugt
2 spsk friskpresset citronsaft
* Fremgangsmåde:
1 Kog spaghettien efter pakkens anvisninger, men udelad
salt.
Pil rejerne.
Hak hvidløg, løg og urter fint.
Hak chilifrugten og pres citronen.
2 Opvarm hønsebouillonen i en wok eller på en pande.
Tilsæt hvidløg og løg og lad det koge ca. 2 min. under omrøring.
3 Tilsæt rejer, persille, basilikum, citronsaft og
chilifrugt.
Rør rundt ca. 5 min.
4 Lad spaghettien løbe af i et dørslag og fordel den på
tallerkener.
Garner med rejer og koriander og server straks.
Tips & råd
Scampi og store rejer købes ofte rå. Rejerne er færdigkogte
når de ikke længere er gennemsigtige og har rullet sig lidt sammen. Rå. frosne
rejer skal altid optøes i køleskab, aldrig ved stuetemperatur. Bakterierne får
alt for gode betingelser og rejerne bliver giftige. Man skal helst ikke røre
for meget ved skaldyr med fingrene, for så fordærver de alt for let.
VARIATION
Til denne middelhavsret kan du egentlig servere en hvilken
som helst type pasta. dvs. nudler, tagliatelle, penne m.m. Du kan endvidere
erstatte pastaen med ris.
PR. PORTION: Kalorier 248 = Kilojoule 1045
Kulhydrat 26 g Protein 32 g Fedt 2 g (8%) Fibre 1 g