Lasagne kan varieres på mange måder med alle slags hakket
kød, fileteret fisk og forskellige slags grønsager. Prøv vores udgave med
svinekød og peberfrugter.
Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 40 min. Lasagnen er
fryseegnet (rå eller kun halv bagt) 4 personer
#
Lasagne:
3 peberfrugter
2 løg
2 spsk olie
400 g hakket svinekød
1 bundt basilikum
2 fed hvidløg
½ liter mælk
3 spsk hvedemel
salt og peber
250 g friske lasagneplader
125 g frisk mozzarella
Salat:
1 salathoved
250 g cherrytomater
2 spsk olie
2 spsk æbleeddike
*
RENS peberfrugterne, og skær dem i terninger.
Pil løgene, og hak dem fint.
SVITS peberfrugter og løg på en pande med olie, til de
bliver bløde og møre.
Findel kødet, og svits det med, til det bruner.
HAK basilikum og hvidløg, rør det i kødblandingen og smag
til med salt og peber.
PISK mælk og mel sammen, og kog op under omrøring.
Lad saucen simre i 5-8 min., og smag til med salt og peber.
RIV mozzarellaosten groft.
LÆG lidt mælkesauce i bunden af et ovnfast fad.
Læg et lag lasagneplader ovenpå og derpå kød og grønsager og
sauce.
Fortsæt på den måde, og sørg for, at mængden af kød og grønsager
og sauce passer til mængden af lasagneplader.
DRYS toppen med mozzarellaost.
Dæk fadet med stanniol pas på, at den ikke rører osten og
bag lasagnen i ovnen ved 180 °C i 30 min.
Fjern folien, og bag lasagnen, til toppen er gyldenbrun.
SKYL og tør salaten, og bryd den i store stykker.
Halver tomaterne, og bland dem med salaten.
RØR olie og eddike sammen, og bland dressingen med salaten.
Smag til med salt og peber.
SERVER lasagnen med salaten til.
TIPS: Friske lasagneplader giver en lidt mindre tung
lasagne. Du kan også bruge tørrede lasagneplader, som skal bage ca. 15 min
længere for at blive møre.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin