# Ingredienser
120 g kidneybønner rensede og skyllede
120 g kikærter rensede og skyllede
3 spsk olie
2 ½ dl rødløg halveret skivet på langs
1 tsk gurkemeje
1 tsk peber
12 kopper vand
120 g linser
¼ kop citronsaft
½ tsk tørret eller 1 spsk frisk dild
½ tsk tørret eller 1 spsk frisk oregano
5 dl grofthakket hakket persille eller koriander
2 ½ dl grofthakket hakket forårsløg
2 ½ dl grofthakket hakket spinat
2 tsk salt
½ dl usaltet smør
1 ¾ dl tynd skivet rødløg
120 g linguine eller fettuccine brækket
1 spsk cremefraiche
½ dl usaltet smør eller ghee
2 tsk tørret mynte
* Tilberedning
Bland kidneybønner og kikærter i en stor skål, dæk med koldt vand, og vil læg i blød natten over.
Dræn og kasser vandet.
Varm olien i en stor gryde, og sauter løgene indtil de er gyldne.
Rør gurkemeje og peber i, og rør i et minut.
Tilsæt kidneybønner, kikærter og 3 l. koldt vand, bring i kog, sænk varmen og lad småkoge i 1 time.
Tilsæt linser, citronsaft, dild og oregano i gryden, bring i kog igen, sænke varmen og småkoge i endnu 1 time.
Rør af og til og tilsæt evt. mere vand hvis suppen er ved at koge på.
Tilsæt persille eller koriander, forårsløg, spinat og salt, rør godt, og småkoge i endnu ½ time.
Imens smeltes ¼ kop med smør i en anden lille gryde og svits ½ kop tyndt skivet løg indtil de er brune og sprøde.
Sættes til side til garnering.
Tilsæt nudlerne til suppen og lad småkoge i endnu 10 minutter.
Tage gryden væk fra varmen, og pisk cremefraiche i, og hæld i serveringsskål.
Varm ¼ kop smør eller ghee i en lille pande, drys den tørrede mynte i, og svits kort, indtil det begynder at afgive duft.
Tag panden af varmen, og garner suppen med myntesmørret og de ristede løg.