#
1 løg
1 porre
1 peberfrugt
smør eller margarine
3 dl langkornede ris
2 bouillonterninger
1 pakke dybfrosne ærter
peber
250 g champignon
finhakket persille
2 spsk hakkede, saltede jordnødder
Tilbehør: groft brød, salat
*
Skær løg og porre i skiver og peberfrugten i strimler.
Svits det hele let i smør eller margarine og rør risen i.
Spæd med 4,5 dl kogende vand, tilsat bouillonterninger, lad det koge op og tilsæt ærterne, der ikke behøver at være optøede.
Bring atter retten til kogepunktet, rør om og læg låg over.
Stil gryden på meget svag varme i ca. 18 minutter.
Rør risen løs og smag til med peber.
Rist de udskivede champignoner i lidt fedtstof og drys dem over den færdige ret sammen med fin klippet persille og hakkede jordnødder.
Server groft brød og salat til.