Logo

Cannelloni med kødsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cannelloni med kødsauce

 

Cannelloni er store pastarør, som vi her har fyldt med en lækker kødsauce og bagt ligesom en lasagne. En ny livret for både store og små.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 45 min. Fryseegnet. 4 personer

 

#

Kødsauce:

1 løg

2 fed hvidløg

2 gulerødder

3 stilke bladselleri

400 g hakket okse- eller svinekød

1 spsk olie

1 dåse hvide bønner eller kidneybønner

1 dåse hakkede tomater

1 tsk tørret oregano salt og peber

 

Mælkesauce:

½ dl hvedemel

½ liter mælk

muskatnød

salt og peber

 

Endvidere:

400 g cannelloni

100 g revet emmentaler eller parmesan

 

Salat:

1 salathoved

1 gulerod

½ agurk

2 spsk olie

1-2 spsk vineddike

*

 

Pil løg og hvidløg og hak dem fint.

Skræl gulerødderne og riv dem groft.

Rens bladselleristilkene og snit dem fint.

 

Brun kødet i en varm gryde med olie.

Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri og svits dem med kødet i 2-3 min.

 

Hæld bønnerne i en sigte, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.

Bland bønner, tomater og oregano med kødet, kog op og lad saucen simre under låg i 10 min.

Smag til med salt og peber og lad den køle lidt af.

Pisk melet sammen med lidt af mælken i en gryde, til der ikke er nogen klumper.

Spæd med resten af mælken og kog op under omrøring.

Lad mælkesaucen simre ved svag varme i 5 min.

Rør ofte i den og smag til med revet muskatnød, salt og peber.

 

Fyld cannellonierne med kødsauce.

Det gøres nemmest ved at stille dem på højkant i det store ovnfaste fad, de skal bages i, og én efter én fylde dem med kødsaucen med en lille ske.

Tryk saucen godt ned i pastarørene og læg dem derefter ned i fadet i et lag.


Dæk cannellonierne med mælkesaucen og drys med ost.

Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ved 200 °C i 30 min.

Fjern alufolien og bag retten endnu 10-15 min., til den er gyldenbrun på toppen.


Skyl og tør salaten og bryd den i store stykker.

Skær gulerod og agurk i små stave og bland med salaten i en stor skål.

Rør olie og vineddike sammen med salt og peber og vend dressingen grundigt i salaten.

Server cannellonierne med salat.


Tips Cannelloni kan bages halvt færdige, fryses og bages færdige ved servering

Cannelloni er store rørformede pastaer. De kan købes i velassorterede supermarkeder.

Hvis du ikke kan få fat i dem, kan du rulle friske lasagneplader om fyldet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her