Logo

Biryani - Tamilsk risret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Biryani - Tamilsk risret


# Ingredienser

4 løg
100 g friske grønne bønner
4 tomater
3 gulerødder
750 g kyllingelår

 

Krydderiblanding:
2 tsk groft salt
1 tsk kardemomme
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt nelliker
2 tsk stødt fennikelfrø
1 tsk stødt gurkemeje
Evt. 1 tsk chili-pulver
1 dl olie.

2 laurbærblade
2 friske, grønne chilier (måske kun 1)
3 knuste fed hvidløg
20 g knust ingefær
2 dl cremefraiche 18%
400 g basmatiris
1 dl ærter, frost
½ lime
salt

 

* Tilberedning

Snit løg, bønner, tomater og gulerødder.

Klargør kyllingelår.

 

Bland krydderiblandingen sammen.

Varm olien i en wok og steg laurbærblade, frisk chili og løg til de er gyldne.

Tilsæt kyllingelår, hvidløg, ingefær, cremefraiche, tomater og krydderiblandingen.

Steg det hele i 10-15 min på lav varme.

 

Kog risene.

Tilsæt bønner, gulerødder, ærter og limesaft.

Lad hele retten småsimre i 20 min. og smag til med salt.

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Bland de kogte ris i retten, og kom det hele i en bradepande i ovnen i 5-10 min.

 

Energi pr person: 2601KJ/621Kcal. Næring pr 100 g: Protein: 5,9 g. Kulhydrat: 15,6 g. Fedt: 6,2 g.

 

Brug madABCs Madplan til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her