Logo

Vietnamesisk æblesalat med spid af grillet kalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g kalkunfilet
2 spsk olie
2 spsk sojasauce
2 tsk fiskesauce
2 tsk sukker

Krydret æblesalat
2 ½ dl eddike
3 stængler citrongræs fintsnittet
4 spsk sukker
Saft af 2 lime
2 spsk fintsnittet frisk chili

4-6 sprøde syrlige æbler som fx. Filippa eller Aroma, skåret i fine både
2 revne gulerødder
100 g bønnespirer
2 spsk frisk snittet mynte
2 spsk frisk snittet koriander
2 spsk frisk snittet basilikum

Kalkunspid:
Skær kalkunfileten i lange flade strimler (ca. 1 cm x 3 cm x 20 cm) og sæt dem på træspid.

Bland olie, soja, sukker og fiskesauce og vend kalkunspiddene i denne marinade.

Lad dem trække 1 time på køkkenbordet eller lidt længere tid i køleskabet.

Kort før servering grilles spiddene på udendørsgrillen ca. 2 min. på hver side. Server med æblesalaten og ris eller brød.

Æblesalat:
Bring eddiken i kog med sukker og citrongræs, lad det koge ned til det halve, ca. 20 min.

Si marinaden, tilsæt limesaft og chili og smag til med salt og peber.

Lad marinaden køle helt af, før den skal bruges.

Bland æbler, gulerødder, bønnespirer og krydderurter med marinaden kort før den skal serveres.

Tips: Læg evt. træspiddene i vand ½ time før kødet sættes på, så brænder de ikke på grillen. 
Kalkunspiddene kan også grilles under ovnens grill. Det tager lidt længere tid.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her