Spidskål kaldes også for sommerkål og har en fin og mild
smag. Derfor er den også velegnet rå i salater både med olie-eddike-dressing og
som her til en slags coleslaw.
2 personer. Arbejdstid: 15 min. Trækketid: 30 min.
#
½ spidskål
250 g gulerødder
2 forårsløg
3 spsk mayonnaise
3 spsk kvark eller cremefraiche
1-2 spsk citronsaft
¼ tsk sukker
salt og peber
*
Skyl kålen, og snit den meget fint.
Skræl gulerødderne, og snit dem i meget tynde strimler -
brug evt. et råkostjern eller en mandolin.
Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Rør mayonnaise sammen med kvark eller cremefraiche.
Smag dressingen til med citronsaft, sukker, salt og peber.
Vend det hele sammen, og lad salaten trække i 30 min.
Nyd salaten som tilbehør til aftensmaden, og gem rester til
fyld i en frokostsandwich.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin