(4 pers.)
god jomfruolivenolie
2 stilke frisk rosmarin
4 håndfulde brødcroutoner
4 fed hvidløg høvlet i tynde flager
Citronolie:
1 dl god jomfruolivenolie
1 økologisk citron, saft og revet skal
havsalt og kværnet peber
250 g mongold eller spæde rødbedeblade
Varm olivenolien på panden, og tilsæt nålene fra rosmarinstilkene og brødcroutonerne.
Når de er næsten helt sprøde, tilsættes hvidløgsflagerne.
Steg forsigtig, til hvidløgene begynder at blive bløde.
De må endelig ikke blive brune.
Ryst ingredienserne til citronolien godt sammen, fx i et glas med skruelåg, til konsistensen er cremet.
Skyl de spæde mangoldblade, og dup dem fri for væde.
Arranger bladene elegant med de røde stilke opad i en pyramide.
Fordel hvidløgsflager og brødcroutoner omkring, og dryp citronolien over lige før serveringen.
Pynt evt. med purløgsblomster eller andre spiselige blomster.