Salaten er næsten en klassiker i mit køkken. Blåskimmelosten kan udelades, men disse fire råvarer danner en perfekt harmoni. Næsten alle svampe vil bringe lykke her, men jeg har brugt sort trompet.
8 håndfulde babyspinat
3 håndfulde svampe
6 skorzonerrødder
150 g Roquefort
2 spsk extra jomfruolivenolie
2 spsk trøffelolie
Reven skal af ½ citron
Salt, kværnet peber
Skræl skorzonerrødderne og læg dem straks i vand tilsat citronsaft. Skær dem i tynde diagonale skiver.
Blancher rødderne et par minutter i letsaltet vand.
Rist svampene i olivenolie, krydr med salt og peber og afkøl hurtigt.
Bland svampene med skorzonerrødder og spinat.
Anret salaten og drys Roquefort og reven citronskal over.
Dryp trøffelolie på og kværn sort peber over.