250 g friske bønner
200 g spinat
375 g majroer
1 stilk rosmarin
1 spsk olivenolie
Rabarber salsa:
6 stilke rabarber
2 stilke rosmarin kan udelades
2-3 spsk rå rørsukker
2 spsk rødvinseddike med hindbær
Snit rabarberne i stykker på ca. 1 cm.
Kom dem i en gryde med rosmarinstilke og sukker.
Læg et låg på og lad sukkeret koge ud over svag varme.
Rør ikke for meget.
Smag til med eddike.
Fjern rosmarinstilkene og lad salsaen afkøle.
Nip bønnerne og blancher dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Kom dem straks i iskoldt vand.
Skrab majroerne og skær dem i tynde både.
Blancher dem i det samme vand som bønnerne i ca. 4 minutter.
Vask og tør spinaten godt.
Fjern de grove stilke fra rosmarinen og bland rosmarinen med spinat, bønner og majroer.
Anret salaten på et fad og dryp med rabarbersalsaen