Logo

Papaya-steak-salat og Nøddekage med banan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvem har egentlig bestemt, at salat er sommermad? Med vintersalatblade, eksotiske frugter og en saftig steak bliver det til en vintersalat

Hvem har egentlig bestemt, at salat er sommermad? Med vintersalatblade, eksotiske frugter og en saftig steak bliver det til en vintersalat

 

1 tsk koncentreret tomatpuré

½ tsk kanel

2 spsk hvidvinseddike

5 spsk olie.

1 julesalat

200 g romainesalat

1 papaya

1 avocado

2 steaks(a 150 g)

1 spsk paprika, edelsüss

salt og peber

2 spsk olie til at stege i

 

Tomatpuré, kanel og hvidvinseddike røres med 5 spsk olie.

Julesalat gøres i stand og skæres i strimler.

Romainesalat gøres i stand, skylles og deles i mindre stykker.

Papaya skrælles, halveres og kernerne fjernes.

Frugtkødet skæres i strimler.

Avocado halveres, stenen fjernes og frugtkødet løsnes fra skallen og skæres i strimler.

Papaya og avocado blandes med halvdelen af vinaigretten.

Steaksene gnides med 1 spsk paprika, edelsüss, lidt salt og peber, og steges på en pande i 2 spsk olie i 3-4 minutter på hver side.

Romainesalat og julesalat fordeles på 2 tallerkener.

Steaksene skæres i skiver, som lægges på salaten.

Papaya-avocado-blandingen lægges over, og det hele dryppes med resten af vinaigretten.

 

Madopskrift billede

Kage med nødder og banan

Somme tider vil man gerne servere noget særligt til eftermiddagskaffen:

Her er en ideel kage til det formål. Forrygende flot og lækker

Tilberedning: 1 time 45 min. (plus afkølingstid)

 

Til 16 stykker:

100 g nøddechokolade

5 bananer

3 spsk citronsaft

200 g blødt smør

200 g flormelis

reven skal af 1 citron (økologisk)

salt

4 æg

200 g hvedemel

2 tsk bagepulver

120 g hakkede hasselnødder

citronglasur

 

70 g nøddechokolade hakkes fint.

4 bananer skrælles, skæres i terninger og blandes med 2 spsk citronsaft.

Smør, flormelis, citronskal og 1 knsp salt røres meget cremet med elpiskeren i 8 minutter.

Æggene røres i enkeltvis med ½ minut til hver.

Hvedemel og bagepulver blandes og røres i dejen sammen med hasselnødder og den hakkede chokolade.

Derpå vendes bananstykkerne i.

En sandkageform (30 cm lang) beklædes med bagepapir, og dejen hældes i.

Bag kagen i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 70-80 minutter ved 170°C (varmluft 150°C).

Kagen afkøles.

Citronglasuren hældes over den afkølede kage.

Resten af nøddechokoladen hakkes groft, den sidste banan skrælles, skæres i skiver og dryppes med 1 spsk citronsaft.

Kagen pyntes hermed og serveres, når glasuren er stivnet.

 

Madopskrift billede

Tips: Man kan sagtens bruge pecannødder eller valnødder i stedet for hasselnødder. I så fald er det bedst at skifte nøddechokoladen ud med flødechokolade.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her