En sommerlig salat, som den skal være: saftig og sprød
knudekål
salt og peber
2 spsk pinjekerner
1 spsk timianblade
2 spsk hvidvinseddike
1-2 tsk honning
4 spsk god olie
1 rødt æble
*
A. Knudekål skrælles, skæres i kvarte og høvles eller skæres i meget tynde skiver.
De drysses med ½ tsk salt, der forsigtigt blandes i.
Lad det trække 10 minutter.
Pinjekerner ristes på en pande uden fedtstof.
Timianblade hakkes fint og piskes sammen med 2 spsk hvidvinseddike, 1-2 tsk honning, lidt salt, peber og 4 spsk god olie.
B. 1 rødt æble skæres i kvarte, udkernes, skæres i meget smalle både og blandes straks i dressingen.
Dup knudekålen, tør, bland den også i dressingen og drys pinjekerner ovenpå.
Pr. portion: 5 g protein, 25 g fedt, 18 g kulh. = 322 kcal - 1349 kj