1 lille grøn papaya a ca. 400 g
2 gulerødder
2 hakkede faste tomater
50 g hakkede ordnødder
Hovedsalatblade eller spinatblade julesalat kål
2 spsk grofthakkede tørrede rejer
Dressing:
3 fed hakket hvidløg
¾ dl citronsaft
2 spsk fishsauce
1 spsk brun farin
1 hakket udkernet rød eller grøn chili
Skræl papayaen og fjern kernerne.
Riv papaya og gulerødder på foodprocessorens råkostjern, så bliver strimlerne lange og tynde.
Kom dem i en skål sammen med den hakkede tomat.
Dressing:
Bland hvidløg, citronsaft, fiskesauce, brun farin og chili sammen.
Hæld dressingen over papaya-blandingen sammen med halvdelen af jordnødderne og bland grundigt.
Anret salatbladene på et serveringsfad.
Øs papaya-blandingen over salatbladene og drys de resterende jordnødder samt de tørrede rejer over.