Friskpresset citronsaft og oksebouillon gør denne dressing
så fuld af smag. Server dressingen over en sprød og frisk grøn salat.
Superhurtigt • Dijonsennep er en ypperlig smagsgiver uden fedt.
• Let-dressinger er oftest gode som kødmarinader.
Forberedelse 5 min. 8 portioner
# Råvarer til Dijondressing Fransk
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk æblecidervineddike
1 spsk dijonsennep
1 dl oksebouillon
3 spsk letmælksyoghurt
1 fed hvidløg, pillet
½ tsk salt
¼ tsk friskkværnet peber
* Fremgangsmåde:
1 Pisk citronsaft, vineddike og sennep sammen i en skål.
2 Pisk bouillonen i lidt ad gangen.
Tilsæt yoghurt, hvidløg, salt og peber.
Pisk dressingen godt igennem.
3 Dæk skålen med plastfolie.
Dressingen kan holde sig på køl i op til 4 dage.
Fjern hvidløgsfeddet inden serveringen.
Tips & råd
Knust hvidløg giver salatdressingen en kraftigere smag.
Knuste hvidløgsfed bevarer de fleste af de naturlige olier.
Kom dressingen på lige inden serveringen, så bevarer
salatbladene deres sprød hed længere.
VARIATION
For at få en kraftigere smag på dressingen, kan du tilsætte
1 tsk Worcestershiresauce eller soya og 1 tsk ansjospasta ved trin 1. Fortsæt
derefter som anvist.
PR. PORTION: Energi: Kcal 5 = kJ 21
Kulhydrat 0,1 g Protein 0,2 g Fedt 0,1 g (45%) Fibre 0 g