Denne nemme dressing er et lidt magrere alternativ, til
færdig mayonnaise eller salatdressing.
• Yoghurt er en god kalciumkilde. • Olivenolie er
E-vitaminrigt.
Forberedelse 10 min. 8 portioner
# Råvarer til Salatdressing cremet:
1½ dl yoghurt naturel
1 tsk dijonsennep
1-2 tsk hvidvinseddike
4 spsk olie
1 nip farin
1 nip salt
⅓ tsk
italiensk salatkrydderi
hvid peber
1 dl kvark
* Fremgangsmåde:
1 Pisk yoghurt, sennep og vineddike sammen i en skål.
Brug gerne mixeren og pisk til blandingen er glat.
2 Tilsæt olien dråbevis under kraftig piskning til
blandingen er ensartet.
Pisk farin, salt, salat- krydderi og hvid peber i. Smag til.
3 Rør kvarken blød og vend den i yoghurtblandingen.
Rør rundt, til alt er godt blandet.
Server dressingen i en skål sammen med salaten.
Tips & råd
Anvender du olivenolie skal den være en mild og lys.
Jomfruolie har ofte en stærk smag, som kan overdøve de andre
ingredienser.
Hvis det er varmt i vejret så afkøl olien først, ellers kan
dressingen skille.
VARIATIONER
Tilsæt 50 g hakket dild og 1 spsk friskpresset limesaft og
server til kogt, kold eller varmrøget laks.
Tilsæt 50 g fintsnittet frisk basilikum og 1 presset fed
hvidløg og server til rejer.
Server dressingen smagt til med ½ spsk karrypasta og 1 spsk
mango chutney til kylling, øs dressingen over lidt kogt eller sprængt kold
kylling.
PR. PORTION: Energi: Keal 88 = kJ 369
Kulhydrat 2 g Protein 2 g Fedt 8 g (82%) Fibre O g