En let og cremet dressing fuld af smag gør denne salat til
en sund nydelse for både krop og sjæl.
• Romaine salat indeholder meget A-vitamin og kalcium •
Yoghurt giver dressingen en cremet konsistens.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 8 min. 6 portioner
# Råvarer til Cæsarsalat klassisk:
6 skiver daggammelt hvidt brød
1 fed hvidløg
1 hoved romaine salat
1 tsk sort peber
DRESSING:
2 spsk mager yoghurt naturel
2 spsk vand
1 spsk reven parmesanost
1 spsk olie
1 spsk rødvinseddike
½ tsk sennepspulver
2 ansjoser
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Læg brødet på en plade og rist i ovnen, til det er gyldent,
ca. 8 min, vend skiverne en gang.
2 Halver hvidløgsfeddet og gnid brødskiverne på begge sider
med hvidløg.
Skær brødet i 2 cm store tern.
Hak hvidløgsfeddet og læg det til side.
3 Hak ansjoserne fint.
Bland yoghurt, vand, parmesanost, olie, vineddike,
sennepspulver, ansjoser og hvidløg i en skål.
Bland det godt.
4 Skyl salaten og riv den i passende stykker.
Læg salaten i en skål og hæld dressingen over.
Bland salaten forsigtigt, så den dækkes af dressingen.
Drys croutonerne og sort peber over.
Server straks.
Tips & råd
Gnid det ristede brød med et halvt hvidløgsfed.
Pres det forsigtigt mod brødet, så små bidder af hvidløget
ikke sætter sig fast på brødet.
Ansjospasta kan købes på tube og findes i visse
delikatessebutikker.
Den har en koncentreret smag og 4 ansjoser svarer til 1 tsk
pasta.
FORBERED
Salaten kan forberedes flere timer inden serveringen. Læg
salatbladene i en skål og dæk med et stykke fugtet køkkenrulle. Forbered
croutonerne op til 3 dage inden og opbevar dem i en plastbox med tætsluttende
låg.
PR. PORTION: Energi: Kcal 79 = kJ 332
Kulhydrat 10 g Protein 3 g Fedt 3 g (34%) Fibre 1 g