Denne salat er lavet mange gange, og den er altid et ubetinget hit. Broccolien bliver kogt i ganske kort tid, så den stadig er salatsprød, men den rå kålsmag er fjernet.
Når salaten smages til, er det vigtigt, at den er lidt syrlig af vineddiken, og er man i tvivl om, hvorvidt den har fået nok eddike, skal den have en sjat mere. 4 personer.
2 broccolihoveder
1 rødløg
½ dl rosiner
½ portion grunddressing til mayonnaisesalat
2 tsk vineddike
100 g bacon
*
Broccolien deles i fine buketter og kommes i spilkogende vand i ca. 45 sek., hvorefter den afkøles i rigeligt koldt vand.
Broccolien tages derefter op af vandet og drypper godt af.
Rødløget skæres i fine både og vendes sammen med broccoli, rosiner, dressing og vineddike.
Salaten trækker en times tid inden serveringen, så rosinernes sødme kan nå at blande sig med det syrlige i dressingen.
Ved serveringen drysses med hårdt ristet og sprødt bacon.
Tips: Salaten er altid fremragende, men egner sig bedst som tilbehør til stegt kød og er altså ideel en sommeraften til grillmaden.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 3,7 g 20%
Protein: 14,8 g 35%
Kulhydrat: 19,2 g 45%
Kostfiber: 4,8 g
Energiindhold: 778 kJ