Sorte oliven og fetaost giver salaten den meget specielle
krydrede smag. En perfekt frokostret en sommerdag, nem og frisk - let og godt •
Oregano stimulerer appetitten, gavner fordøjelsen og er krampestillende • Oliven
og olivenolie indeholder A-vitamin.
Forberedelse 30 min. 4 portioner
# Råvarer til Bondesalat græsk
½ hoved romaine salat
4 tomater
½ agurk
2 små grønne peberfrugter
1 sølvløg
200 g fetaost
DRESSING:
3 spsk hvidvinseddike
¼ tsk salt og ¼ tsk peber
½ tsk tørret oregano
4 spsk olie
* Fremgangsmåde:
1 Skyl salaten godt og riv den i passende store bidder.
Skyl tomaterne, fjern stilkfæstet og skær dem i tynde
skiver.
Vask agurken og skær den i tern.
2 Rens peberfrugterne og skær dem i strimler.
Pil løget og skær det i tynde skiver.
Skær fetaosten i tern.
3 Rør vineddike med salt, peber og oregano til saltet er
opløst.
Rør olien i lidt ad gangen.
4 Bland alle ingredienser undtagen osten i en salatskål.
Hæld dressingen over og bland godt.
Læg fetaosten ovenpå salaten.
Tips & råd
Rens peberfrugten ved først at halvere den og siden fjerne
frøstol og kerner.
Skær den i skiver, strimler eller tern.
Stilkfæstet på tomaten bør altid fjernes eftersom det er
besk og ikke specielt sundt.
Fjern det inden tomaten tilberedes eller når den skæres i
skiver eller tern.
VARIATION
Romaine salaten kan naturligvis erstattes med andre sorter
salat.
Det er sjovt at prøve sig frem.
Bland altid de bitre Lollo Rosso, frissésalat og radicchio
med en anden sort.
PR. PORTION; Energi: Kcal 322 = kJ 1352
Kulhydrat 11 g Protein 11 g Fedt 26 g (72%) Fibre 3 g