Bønnekrebinetterne er nemme at tilberede i ovnen, og estragonen kan erstattes of karse eller basilikum. Server som en vegetarisk hovedret eller som tilbehør til fisk.
500 g smørbønner
1 bdt estragon
2 spsk extra jomfruolivenolie
1 dl mælk
2-3 spsk hvedemel
Salt, hvid peber
Sæt bønnerne i blød natten over og kog dem i nyt vand i ca. 50 minutter.
Afdryp bønnerne og kør dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser til en grov, men lind "fars".
Læg bagepapir på en bageplade og sæt farsen på i store skefulde.
Dryp eventuelt en anelse olivenolie over.
Bag krebinetterne ved 250º i en forvarmet ovn.
Salat af brune bønner:
Hvide, sorte eller kidney bønner kan erstatte de brune bønner. Opskriften er også velegnet til Puy linser.
250 g brune bønner
2 persillerødder
1 bdt forårsløg
100 g kantareller
50 g Parmesan
Skal og saft af 1 citron
3 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
Sæt bønnerne i blød natten over og skift vandet.
Kog bønnerne i 40 minutter og afdryp dem godt.
Skræl persillerødder og skær dem i lange stykker.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i 1 spiseskefuld olie, salt og hvid peber.
Bag dem i ovnen ved 200º i 30-40 minutter.
Rengør kantarellerne med en pensel og rist dem i 1 spiseskefuld olie.
Skær citronskallen i meget tynde strimler. snit foråsløgene i diagonale skiver og høvl. Parmesanen i spåner.
Bland alle ingredienser i et ovnfast fad og sæt fadet i ovnen til osten smelter.
Brug eventuelt eftervarmen fra de bagte rødder.