Logo

Appelsinsalat med safrandressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 modne appelsiner
3 små rødløg skåret i papirtynde ringe
6 håndfulde blandet salat vasket og tørret
½ bdt dild plukket

Safrandressing:
Strejf af safran
2 spsk kogende vand
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk korianderfrø
1 tsk hele fennikelfrø
2 tsk indkogt æblesirup (fås i helsekostbutikkerne) alternativt kan bruges 1 tsk honning og 1 tsk æbleeddike
1 spsk koldpresset olivenolie
havsalt
friskkværnet sort peber

Skær skallen af appelsinerne med en kniv, og skær kødet i ensartede tern. Kom dem op i en stor skål, sammen med resten af ingredienserne.
Safrandressing:
Hæld kogende vand henover safran. Lad det trække 5 minutter.
Rist spidskommen, koriander- og fennikelfrø på en tør hed pande i få sekunder.
Stød i morter eller blend i kaffemølle. Kom dem op i en skål, og tilsæt safran-vandet og resten af ingredienserne.
Pisk dressingen sammen og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.
Hæld dressingen over salaten, og vend det hele forsigtigt men grundigt
sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.718 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her