20 stk - De smager bedst med dyppelse til, så især til en buffet kan de anbefales, dog ikke til over 40 personer, da håndarbejdet er stort. Kan dog også købes i tyrkiske restauranter med mad ud af huset. Serveres kolde og kan laves dagen før og stå koldt.
60 forarbejdede vinblade (købes i indvandrerbutikker)
400 g hakket oksekød
1 ½ dl kogt ris
1 finthakket løg
50 g pinjekerner
1 dl rosiner
salt ogpeber
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
Kogelage:
1 dl vin
2 dl vand
1 dl olie
Skyl vinbladene grundigt og læg dem to eller tre sammen.
Rør en fars af kød, ris, løgpinjekerner og rosiner.
Tilsæt salt, peber og krydderier efter smag.
Læg en skefuld på bladene og rul dem til små pakker, der lægges tæt i et ovnfast fad eller en bradepande.
En kogelage af vin, vand og olie hældes ved, og fadet dækkes til og stilles i ovnen ved 190º i 30-40 minutter, til farsen er helt gennemkogt. Serveres kolde.