Logo

Citronpolentakage med frisk frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 personer - En fast kage, der kan udskæres, så den også er god som småhaps til buffet. Kan fryses.

115 g polenta hvedemel
115 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
2 store æg
3 æggehvider
175 g sukker
reven skal af 2 usprøjtede citroner + saften af 2 citroner
kornene af 1 vaniljestang
1 dl neutral olie (valnøddeolie er pikant og god i smagen)
1 ½ dl kærnemælk

Tilbehør:
2 dl cremefraiche 38 %
10 stykker frugt til pynt

Pisk æg, æggehvider og sukker i 10 minutter, til det hele er meget lyst og skummende. Tilsæt polentamel, sigtet hvedemel og bagepulver, citronskal og -saft, vaniljekorn, olie og kærnemælk.
Fold det forsigtigt i den meget luftige æggemasse.
Fordel den i smurt raspet rektangulær form (eller springform) og bag den i 30 minutter ved 180º i forvarmet ovn.
Prøv, om den slipper en nål, ellers giv den længere tid.
Skær den ud i firkanter.
Pisk cremefraichen til en slags skum, det kan man kun med den fede type, og læg en skefuld på hver.
Øverst toppes op med frisk eller sukkerkogt frugt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her