Er man vokset op med kålpølser som en uundværlig del af
menuen til både jul og nytår, er man højst sandsynlig sønderjyde. En herlig
rustik bonderet. Kålpølser hedder kålpølser fordi de passer godt til
kål....ikke fordi de er lavet af kål.
#
1 kg magert finthakket oksekød
1 kg magert finthakket svinekød
2 kg finthakket flæskekød
80 g salt
15 g peber
10 g muskatnød
5 g paprika
*
De 3 slags fars æltes godt sammen med krydderierne.
Stoppes gennem pølsehornet på kødhakkemaskinen i godt rensede svinetarme, der drejes i pæne størrelser a ca. 10- 15 cm.
Lad pølserne hænge sammen i en lang kæde, som hænges til tørre i 2- 3 dage i et køligt rum.
Pølserne koges derefter i 20 minutter ved en vandtemperatur på 78 ºC.
De må ikke koge, så revner skindet.
Tips:
Du kan bruge andre krydderier, som gør pølserne stærkere.
Pølserne kan evt. ryges.
Serveres fx til grønlangkål med en god sennep.