Logo

Vol-au-vent med fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vol-au-vent med fisk

 

Gem denne guddommelige forret til en rigtig festlig lejlighed. Du får garanteret ros af alle dine gæster. Festligt • Skaldyr er en vigtig kilde til jod • Husk at det er godt at spise fisk mindst to gange om ugen.

Tilberedning 35 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Vol-au-vent med fisk:

300 g fiskefilet, fx rødspætte

1 spsk smør eller margarine

2 spsk hvedemel

2 dl fiskefond

1 spsk friskpresset citronsaft

salt og peber

1 spsk piskefløde

1 spsk kapers

Worcestershire sauce

100 g pillede rejer

4 vol-au-vent'er (færdigkøbte)

GARNERING: dild og citron

*

 

Fremgangsmåde:

1 Smelt fedtstoffet i en gryde og pisk melet i.

Pisk fiskefonden i og bring det i kog.

Lad det simre 2-3 min.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

2 Sæt ovnen på 200 °C.

Skyl fiskefileterne og skær dem i 1 cm store tern.

Læg fisken i saucen og lad dem trække ved meget svag varme 3-4 min.

 

3 Rør fløde og kapers i saucen og smag til med et par dråber Worcestershiresauce.

Læg rejerne i saucen og varm dem igennem.

 

4 Varm vol-au-vent'erne i ovnen nogle minutter eller bag dem efter pakkens anvisninger.

Fyld formene med fiske- og skaldyrsstuvningen, pynt med dild og skiver af citron.

Server straks.

 

Variation:

Stuvningen kan også tilberedes med kalvekød og champignoner eller med kalkunbryst og champignon eller rejer. Erstat fiskefonden med okse- eller kyllingefond. En let fransk hvidvin er god at drikke til.

 

Tips & råd


Vol-au-vent med fisk 

Fiskefond kan købes færdig på flaske, men det er let at lave en fiskefond og evt. fryse ned i små portioner. Køb et fiskehoved og nogle fiskeben hos fiskehandleren. Det skal helst være af magre fisk, som fx torsk eller rødspætte. Fjern gællerne som kan gøre fonden uklar og skyl så hovedet. Læg det i en gryde med ca. 5 dl koldt vand og tilsæt laurbærblad, enebær, både af løg, rodselleritern og tomat. Bring det i kog og lad det simre uden låg ca. 20 min. Ikke længere for så bliver fonden bitter. Si fonden og frys den ned som store isterninger à ca. 1 dl.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 235 = kJ 999

Kulhydrat 23 g Protein 23 g Fedt 6 g (23%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her