Pasta i ovnen kan være andet end lasagne. Prøv denne
pastaret med rødspætte, friske krydderurter og citron.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 10 min.
#
Krydderurtesauce:
1 bundt persille
1 bundt purløg
6 dl mælk
3 spsk hvedemel
1 citron (øko)
salt og peber
Pasta og fyld:
400 g pasta (skruer eller penne)
500 g rødspættefilet
300 g spinat
500 g cherrytomater
100 g revet mozzarella
*
Skyl krydderurterne, og blend dem med 2 dl mælk.
Pisk resten af mælken sammen med melet i en gryde.
Kog det op under omrøring, og lad saucen simre ved svag
varme i 5 min.
Tilsæt krydderurtemælken, og kog igen op.
Tænd ovnen på 220 °C plus grill, hvis din ovn kan.
Kog pastaen i letsaltet vand efter pakkens anvisning minus 1
minut.
Dryp pastaen af i en sigte.
Skær rødspættefileterne i brede strimler.
Skyl og tør spinaten.
Skyl tomaterne, og halver dem.
Vend forsigtigt spinat, fisk, tomater og pasta i den varme
krydderurtesauce.
Smag til med fintrevet citronskal, salt og peber. Kom det
hele i et stort ovnfast fad.
Drys mozzarella på toppen, og bag retten i ca. 10 min, til
osten er smeltet og let gyldenbrun.
Server retten rygende varm.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin