God og nem
aftensmad. Vi serverer en lækker kartoffelsalat med agurk som tilbehør til de
saftige rødspættefileter.
Tænd grillen mindst ½
time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk,
før man kan grille. Du kan i øvrigt sagtens tilberede de gode fiskepakker i
ovnen.
Arbejdstid: 30 min.
Koge- og grilltid: ca. 20 min. (+ tid til optænding af grill)
2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
300 g
rødspættefileter (helt uden skind)
salt og friskkværnet
peber
2 skiver lime
6 forårsløg
1 håndfuld dild
30-50 g smør
Kartoffelsalat med
agurk:
500 g nye kartofler
⅓ agurk
200 g syrnet fløde 9%
eller skyr
2 tsk dijonsennep
salt og peber
*
1. Kartoffelsalat:
Skrub kartoflerne og kog dem i velsaltet vand 8 min.
Sluk for varmen og
lad dem trække færdige under låg 8-10 min.
Lad dem køle af og
skær dem i skiver.
Vask agurken, halve
r den på langs og skrab kernerne ud.
Skær den i skiver.
Rør syrnet fløde
eller skyr med sennep.
Vend kartofler og
agurk i dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber.
2. Tænd grillen
(eller ovnen på 225 °C) og læg to stykker bagepapir ovenpå to stykker alufolie -
de skal være ca. 30x40 cm.
3. Skær hver
fiskefilet i 2-3 stykker og fordel dem på de to stykker bagepapir.
Krydr fisken med
salt og peber.
Læg 1 skive lime,
fintsnittede forårsløg, smørklatter og dildduske oven på fisken.
Luk bagepapir og alufolie
tæt.
4. Læg fiskepakkerne
på den varme grillrist (eller i ovnen) og grill (eller bag) i ca. 10 min, til
fisken er gennembagt.
Åbn forsigtigt en af
pakkerne og mærk med en finger, om fisken er varm.
Server straks
fiskepakkerne med kartoffelsalaten.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin