Logo

Ærtesuppe med fisk og kirsebærdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ærtesuppe med fisk og kirsebærdessert

 

Midt på sommeren er det dejligt med lidt lettere mad, men den skal samtidigt mætte. Her er en fyldig suppe med kartoffelscones og en dessert med danske kirsebær, der er i sæson netop nu.

 

Ærtesuppe med fisk, rejer og kartoffelscones

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid. 20 min.

 

#

1 liter grønsagsbouillon

500-600 g lange eller anden hvid fisk i filet uden skind

2-3 gulerødder

400 g fine grønne ærter

200 g kogte pillede rejer

1 lille bakke ærteskud

Tilbehør:

kartoffelscones eller brød

*

Skær fisken i mindre stykker.

Skær gulerødder i små stykker på størrelse med ærterne.

Kog bouillonen med gulerødderne i et par min.

Tilsæt fisk, læg låg på gryden, og tag den af varmen.

Lad fisken trække færdig i ca. 10 min.

Tilsæt ærter og rejer.

Varm evt. suppen lidt op, smag til med salt og peber, og drys med ærteskud ved servering.

Nyd med kartoffelscones eller brød.

 

KARTOFFELSCONES

ca. 12 stk. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede

 

#

200 g kartofler

200 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk groft salt

50 g smør

1 æg

1 dl piskefløde

lidt æg til pensling

*

Kog kartoflerne, og mos dem med en gaffel.

Bland mel, bagepulver og salt sammen, og smuldr det sammen med koldt smør.

 

Rør blandingen sammen med de mosede kartofler.

Pisk æg sammen med fløde, og rør det i dejen til ensartet konsistens.

Klap eller rul dejen ud i ca. 3 cm's tykkelse på et meldrysset bord.

Stik dejen ud med en rund udstikker eller et glas (diameter på ca. 6 cm).

Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.

Bag kartoffelscones i ca. 15 min. ved 225 °C.

 

Kirsebær med flødeskum, chokolade og sprødt rugbrød

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 5 min.

#

400 g friske kirsebær

2 skiver rugbrød

2 spsk brun farin

15 g smør

2 spsk pistacienøddekerner

1½ dl piskefløde

75 g mørk chokolade

*

Skyl kirsebærrene, og udsten dem.

Smuldr rugbrødet, og bland det med farin.

Rist det sprødt i gyldent smør på en pande.

Bland med hakkede pistacienødder.

Pisk fløden til skum, og hak chokoladen.

Bland kirsebærrene med flødeskum, og drys med sprødt rugbrød og chokolade.

 

Ærtesuppe med fisk og kirsebærdessert

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her