Vinkogt hamburgerryg
1 kg hamburgerryg
1 flaske rødvin (en hverdagsvin)
1 løg
2 hele nelliker
4 peberkorn
1 laurbærblad
1 suppevisk
1 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
kulør
Tilbehør: letstuvet rosenkål, drysset med mandelfileter, hvidt brød
*
Læg hamburgerryggen i en gryde og hæld rødvinen og så meget vand over, at det knap dækker.
Tilsæt løget, der er spækket med de hele nelliker, samt peberkorn, laurbærblad og suppevisk og lad det koge ganske sagte i 20-25 minutter.
Tag kødet op og hold det varmt - pak det ind i alufolie.
Kog suppen meget kraftigt ind.
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd med så meget suppe, at der dannes en ikke for tyk sauce.
Server den til det udskårne kød sammen med letstuvet rosenkål, drysset med mandler og server brød til.
Gem resten af hamburgerryggen til næste dag.