1 kg vildsvin skåret i store firkanter (kan erstattes med svinekød)
1 stort salatløg skåret i småstykker
10 enebær
2-3 laurbærblade
1 kvist timian
1-3 salvieblade
hele peberkorn i forskellige farver
½ dl olivenolie
1 liter hvidvin
200 g champignon i skiver
200 g grønne hele vindruer
Bønnepuré:
200 g tørrede bønner eller 1 lille dåse af typen cannellini
salvieblade
olivenolie, salt, peber
Kom vildsvinekødet i en stegegryde sammen med løg, alle krydderierne og olivenolien, og tænd derefter for varmen.
Det hele brunes godt.
Kom halvdelen af vinen i og lad det koge ind.
Kom resten af vinen i og lad det simre til kødet er mørt (ca. 1 ½ time).
Tilsæt champignon og druer i de sidste 5-10 minutter eller indtil druerne begynder at afgive saft.
Smag til med salt og peber.
Bønnepuré:
Bønnerne lægges i blød natten over.
De koges i let saltet vand sammen med nogle friske salvieblade til de er møre, ca. ¾ time.
Kommes i foodprocessoren sammen med lidt olivenolie, salt og peber.