2 ½-3 kg vildsvinefilet
1 dl vineddike
½ l rødvin
1 hakket gulerod
1 stilk bladselleri
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 spsk chilipeber
8 kryddernelliker
2 hakkede løg
4 spsk smør
2 spsk bitter kakao
1 spsk sukker
100 g tørrede svesker (blødgjorte og hakkede)
2 spsk revet appelsinskal
1 spsk rosiner
1 spsk pinjekerner
salt
Tilbered marinaden ved at koge vineddiken og rødvinen sammen med
laurbærbladet, timian, chilipulver, kryddernelliker, 1 hakket løg, guleroden og bladsellerien.
Hæld marinaden i en stor gryde og lad den afkøle helt.
Tilsæt vildsvinefileten og mariner den i 48 timer.
Hak det andet løg og brun i smørret, tilsæt derefter kakao, sukker,
svesker, revet appelsinskal, rosiner og pinjekerner.
Koges et par minutter, hvorefter vildsvinekødet tilsættes.
Koges videre for lav varme i 1 times tid.
Den siede marinade tilsættes sammen med salt, og der koges videre indtil kødet er meget mørt og saucen jævnet.
Server med majsbrød, kartofler eller kartoffelgnocchi.