1 vildand
15 g smør eller margarine
1,5 dl suppe eller vand
1 dl fløde
1 tsk rønnebær– eller ribsgelé
1 spsk hvedemel
Køb helst ænder, der er plukkede i stedet for flåede, da de er de mest saftige.
Vask ænderne grundigt og tør dem.
Sæt lår og vinger op med kødnåle.
Brun fedtstoffet i en stegegryde og brun ænderne og indmaden på alle sider.
Læg ænderne på siden og drys dem med salt og peber.
Tilsæt suppe eller vand og halvdelen af fløden.
Dryp resten af fløden over ænderne af og til under stegningen.
Vend ænderne, når halvdelen af stegetiden er gået.
Stegetid for små ænder 30–40 minutter, for større ænder ¾-1 ½ time.
Mærk med en kødnål i låret, om ænderne er møre.
Tag dem op af gryden og hold dem varme.
Smag skyen til med gelé og krydderier.
Jævn evt. skyen let med hvedemel rystet til jævning med lidt koldt vand.
Skær vildænderne i halve eller kvarte, og læg lidt sauce over dem ved anretningen.
Tilbehør: Kogte eller brunede kartofler, bladselleri, gelé