1 kg udbenet lammebov
150 g leverpostej
100 g champignon
1 bdt persille
80 g smør
1 ½ dl varm bouillon
1 dl piskefløde
3 spsk tør cherry
Få slagteren til at udbene kødet og banke det fladt.
Kødet gnides med salt og peber på begge sider.
Leverpostejen røres blødt og bredes ud på indersiden af kødet.
Champignon renses og skæres i tynde skiver .
Persillen skylles, rystes tør og hakkes fint.
Smelt 2 spsk smør på en lille pande og svits champignoner og persille i
2 minutter heri.
Fordel denne blanding over leverpostejlaget.
Rul kødet sammen, ombind det med bomuldsgarn og læg stegen i et
ovnfast fad.
Resten af smørret smeltes på panden og hældes over stegen.
Stil fadet i en 225ºC varm ovn på midterste ribbe og lad stegen brune i
15 minutter, hvorunder den vendes en gang.
Sæt temperaturen ned til 180ºC, hæld bouillonen i fadet, og lad
lammerouladen stege i ca 45 minutter.
Derefter fjernes bomuldsgarnet, og stegen får lov til at stå og trække
5-10 minutter.
Imens koges fadet af med lidt vand, og skyen hældes i en kasserolle.
Lad den koge op, rør fløden i og smag til med salt, peber og sherry.
Skær kødet i skiver og anret det på et varmt fad og server saucen for
sig.
Hertil passer smørdampede grønne bønner eller tomatsalat og små kogte
kartofler.