8 vagtler
salt, peber
4-5 spsk smør
250 g stenfri grønne vindruer
½ dl grappa, cognac eller armagnac
1 dl vildtfond eller hønsebouillon
2 ½ dl piskefløde
Rens og skyl vagtlerne og drys dem indvendigt med salt og peber.
Kom halve druer i dem sammen med lidt smørklatter.
Luk for åbningen.
Brun dem i resten af smørret i en stegegryde.
Dæmp varmen og hæld spiritus ved.
Lad det koge lidt og tilsæt så bouillon og fløde.
Krydr med salt og peber.
Lad fuglene mørne i 10-15 minutter.
Vend dem jævnligt.
Tag fuglene op og anret på et varmt fad eller på tallerken.
Kom resten af druerne i, helst i halve.
Kog kort og smag flødesaucen til.
Hæld lidt af saucen over fuglene og server resten til.
Her passer små kogte kartofler og spæde grønsager til.