800 g udbenet lammebov
1 dl vand
1 dl tør vermouth
1 tsk majsstivelse
Fars:
90 g franskbrød
½ dl bouillon eller vand
1 tsk tørret mynte eller 1 spsk friskhakket
½ tsk rosmarin eller 1 tsk friskhakket
1 lille finthakket løg
1 fed presset hvidløg
2 spsk hakket persille
1 æg
1 tsk salt
groftkværnet peber
Lammeboven bredes ud og skæres til en pæn firkant. Det afskårne kød lægges på boven, hvor kødlaget er tyndest.
Fars:
Franskbrødet plukkes i små stykker og udblødes ca. 5 min. i bouillon. De øvrige ingredienser røres i.
Farsen smøres på lammeboven, som rulles sammen og holdes fast med kødnåle. Boven snøres med bomuldsgarn.
Brunes i en gryde uden tilsætning af fedtstof. Vand og vermouth tilsættes, og boven småsteger under låg 1-1 ¼ time. Boven hviler i alufolie 10-15 min.
Skyen piskes igennem og jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand.