Logo

Ungarsk kål-gullasch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lille hvidkålshoved
5-6 nakkekoteletter eller svinesmåkød
2-3 store løg
rent svinefedt eller olie
ungarsk paprika
hvidvin
eddike, salt og sukker
 
Snit hvidkålen fint, efter at stokken er fjernet.
Snit løgene og skær svinekødet, der ikke må være for magert, ud i min­dre stykker.
Den fintsnittede kål sættes over i en gryde med en kop vand, en kop eddike, en topspiseskefuld sukker og en teske­fuld salt.
Lad kålen dampe under låg, vend den en gang imellem og lad den blive næsten mør - men endelig ikke blød!
Svinefedtet sættes over i en anden gryde.
Når det er godt varmt, tilsættes den ungarske paprika - en spiseskefuld eller mere.
Det smeltede fedt skal være så varmt, at paprikaen bruser op, men beholder sin røde farve.
Hvis fedtstoffet er for varmt, brænder paprikaen brun og får en bitter smag.
Brun så kødet let og tilsæt de groft snittede løg, og lad dem koge med, til de er klare.
Hæld en kop hvidvin ned i gryderetten og læg låg på.
Lad det stå og snurre en times tid, til kø­det er helt mørt.
Smag til med lidt salt og evt. peber.
Kålen hældes op i et dørslag, så over­skydende væde (der bør næsten ikke være noget) kan løbe fra.
Så blandes kå­len med kødet i gryden, det hele små­snurrer et kvarter og er klar til servering i gryden.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her