Fars:
4 ds tun i olie (drænet)
1 lille finhakket løg
1 sammenpisket æg
3 spsk hvedemel
¼ tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen,
2 spsk soja sauce
olie til at stege i
Rissalat:
4 dl ris
6 dl vand
1 tsk salt
Fyld: 1 ds majskerner (drænet),
1 bdt forårsløg,
1 dl hakkede soltørrede tomater i marinade (drænet).
Marinade:
1 spsk hvidvinseddike,
1 spsk vand
4 spsk. olie
1 tsk akaciehonning
½ spsk. dijonsennep
2 fed finhakket hvidløg
salt og peber.
Tilbehør: Sød chilisauce.
Kom tun i en skål og findel/mos med en gaffel.
Bland med de øvrige ingredienser med tun til en ensartet fars.
Lad det trække for en kort stund i køleskabet.
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Fyld: Rens forårsløg og snit fint.
Marinade: Rør ingredienserne sammen og vend med de nykogte ris.
Lad ris dampe lidt af, inden fyldet vendes i.
Form tunfarsen til frikadeller med en spiseske.
Steges i olie på en varm pande 3-4 min. på hver side.
--