500 g frisk eller frossen tun
1 æg
2 spsk kartoffelmel
1 spsk hvedemel
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk mild paprika
1 spsk sojasauce
1 dl letmælk
1 spsk olie
Peberblanding:
4 peberfrugter, gerne flere farver
1 stortløg
1 spsk olivenolie
½-1 dl vand
salt og peber
mild paprika
evt. chili eller cayennepeber.
Tilbehør:
500 g brød eller som fyld i pitabrød med salat i strimler.
Hak tunfiskekødet gennem en kødhakker eller i en food-processor.
Tilsæt herefter æg, hvedemel, salt, peber, paprika og sojasauce.
Rør til sidst mælk i, til konsistensen er passende.
Form farsen til små frikadeller, og steg dem i olie på en pande i ca. 10 minutter på hver side.
Skær peberfrugter og løg i skiver, og svits dem i olie i en tykbundet gryde.
Tilsæt vand, og damp dem møre under låg i ca. 5 minutter.
Smag til med salt, peber, paprika og evt. lidt chili eller cayennepeber.
Servér frikadellerne med lun peberblanding og brød til, eller brug dem som fyld i pitabrød med salat og andre rå grønsager i.