20
plus 20 minutter - så nemt er det at lave tomatsuppe i dag, og græske
hakkebøffer med tomatsauce i morgen.
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25 min. Suppen er fryseegnet.
#
2
store løg
3
fed hvidløg
2 spsk
olie
1
stor dåse koncentreret tomatpuré (140 g)
3
dåser flåede eller hakkede tomater
1
liter vand
400
g perlebyg
¼
tsk cayennepeber eller ¼ tsk chiliflager
salt
og peber
1
bundt basilikum eller persille
150
g bacon
evt.
1 stilk bladselleri
Tilbehør:
lune flûtes
*
Pil
løg og hvidløgsfed og hak dem fint
Svits
løgene i olien i en stor gryde i ca. 5 min.
Tilsæt
hvidløg og tomatpuré, og svits et øjeblik.
Tilsæt
tomater, og lad det hele simre under låg i 20 min.
Rør
af og til.
Blend
tomaterne til en glat puré.
Tag
4 dl sauce fra til næste dag, og opbevar i køleskabet.
Kom
resten af tomatsaucen tilbage i gryden, og tilsæt 1 liter vand, så den får
suppekonsistens.
Kog
igennem, og smag suppen til med salt, peber og cayennepeber.
Kog
bygperlerne 25 min. i en stor gryde letsaltet vand.
Lad
dem dryppe af i en sigte.
Tag
6 dl kogte perler fra til drys.
Afkøl
resten, og gem dem i køleskabet til næste dag.
Skær
bacon i små terninger, og steg dem gyldenbrune og sprøde på en pande.
Vend
perlebyg med bacon, grofthakket basilikum og evt finthakket bladselleri.
Anret
suppen i varme tallerkener eller skåle, og drys perlebyg-blandingen oven på
suppen.
Server
med lune flûtes.