500 g sildefileter
1 finthakket løg (ca. 100 g)
2 spsk eddike
1 dl vand
2 tsk olie
1 tsk salt og ½ tsk peber
1 knsp. allehånde
1 knsp. stødt nelliker
1 dl tomatpuré
500 g frisk fettuccine, båndpasta
½ savoykål i strimler (ca. 250 g)
1 tsk tørret basilikum
1 spsk olie
1 ½ tsk salt og ½ tsk peber
Tænd ovnen på 180°C.
Skær rygfinnen af sildene og halver dem på langs.
Rul dem sammen og fæstn dem med en tandstik og læg dem i et ovnfast fad.
Bland løg, eddike, vand, olie, salt, peber, allehånde, nelliker og tomatpuré i en skål. Fordel blandingen over sildene.
Bag sildene i ovnen i 15 min.
Sluk ovnen og lad dem stå i ovnen og trække i 15 min.
Kog pastaen efter anvisning på pakken, lad den dryppe af i en si.
Kog savoykålen i letsaltet vand i 2 min.
Bland den kogte pasta og savoykål med basilikum, olie, salt og peber.
Server tomatsildene varme med pastablandingen.
Tips: Evt. overskud af tomatsild kan serveres kolde med rugbrød.
Hvis du koger pastaen i rigeligt vand, kan savoykålen koges sammen med pastaen i 2 min.
Grønsager pr. person: ca. 100 g