5-600 g svinemørbrad
75 g bacon
½ spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
Peber
salt
sauté:
500 g peberfrugter
1 løg
½ spsk olie
1 tsk salt
Peber
½ tsk sukker
1 spsk vineddike
¾ - 1 dl vand.
Puds mørbraden af og krydr med timian og peber. Vikl baconskiverne om mørbraden. Brun den godt på alle sider på en godt varm pande, så baconsammenføjningerne kan stege sammen. Dæmp varmen og steg mørbraden ca. 20 min. ved middelvarme. Vend den et par gange. Tag mørbraden af panden, drys den evt. med salt, og lad den trække ca. 5 min. under folie.
Peberfrugtsauté:
Skær peberfrugterne igennem på langs, fjern kernerne og skær dem i strimler. Pil løget og skær det i tynde skiver. Svits løg og peberfrugter i en sauterpande eller gryde i olien. Det skal svitses 5-6 min. ved jævn varme og jævnlig omrøring. Tilsæt salt, peber, sukker, vineddike og vand. Lad peberfrugterne simre møre ca. 5 min. under låg.