1 dyrebov
Fars:
375 g hakket flæskesmåkød
2 spsk (strøgne) hvedemel
2 finthakkede mini løg
salt, peber
1 tsk stødt basilikum
¼ tsk stødt timian
1 dl fløde
1 æg
100 g letrøget spæk
3 spsk hedvin
Dyreboven udbenes, hvilket vildthandleren gerne gør for Dem.
Alt til farsen røres sammen på sædvanlig vis, spredes i dyreboven, som
forinden afpudses.
Rulles derefter sammen og ombindes.
Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt hvedemel iblandet salt
samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad.
Ca. 75 g koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven brunes
ved god varme.
Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl vildtsky
over.
Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over), blusset
dæmpes, og dyreboven steger ca. ¾ time.
Tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes en
skefuld gelé eller to og en smule kulør.
Saucen jævnes ganske let og smages til.
Spises med bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær -
eller med en god salat.