800 g due, 2 stk
salt
peber
2 spsk smør
1 ½ dl hvidvin
2 dl bouillon
Fyld:
200 g flæskefars
eventuelt hakket lever og hjerte fra duerne
1 spsk hvedemel
1 spsk cognac
1 dl piskefløde
sauce:
Stegesky
100 g grønne druer
1 dl piskefløde
ribsgele
Skyl duerne og tør dem. Gnid dem udvendigt med salt og peber.
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Smag det til med salt og peber og fyld duerne med farsen. Bind dem op, så fyldet ikke falder ud
Brun duerne hele vejen rundt i fedtstof i en gryde. Spæd med vin og bouillon og lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Skyl vindruerne, halver dem og fjern stenene.
Tag duerne op og si stegeskyen over i en karserolle. Læg duerne i igen og spæd med fløde. Kog saucen nogle minutter og smag til med krydderier og ribsgele.
Del duerne i halve og server dem med saucen ved siden af.
Tips: Kan du ikke få duer, kan retten tilberedes med kylling i stedet