2 store blomkålshoveder
3 tsk salt pr. ltr kogevand
Fars:
400 g hakket kalve- og flæskekød
1 dl rasp
1 dl fløde
½ dl vand
1 spsk revet løg
1 æg
smør til fadet og til pensling
Læg blomkålen i rigeligt letsaltet vand i 20 min., fjern evt. blade og det nederste af stokken, skyl blomkålshovederne og kog dem i letsaltet vand i 8-10 min, de må ikke være gennemkogte, tag dem op og lad dem dryppe af.
Fars:
Bland rasp, fløde og vand og lad det stå i 10 min .
Rør det hakkede kød med rasp-blandingen, revet løg, æg og krydderier. Læg blomkålshovederne i et smurt ovnfast fad og fordel farsen over hovederne, pensl farsen med lidt smeltet smør.
Stil fadet midt i en 200°C varm ovn i ca 35 min.
Tips: Servér med varm krydret tomatsauce eller tomatsalat. Læg evt. efter 20 min tynde osteskiver oven på farsen og steg færdig.